tisdag, juni 24, 2008

Fast

alltså Allsång på Skansen? Jag kanske ska vara glad att jag slapp se Arjas tårar?

Lite

småirriterad blev jag allt idag när jag äntligen hade bestämt mej för att säga upp mitt abonnemang hos Boxer för att byta till Telia. Ringde Boxers kundtjänst och fick prata med en grabb som visserligen var trevlig, men som upplyste mej om att jag minsann har bundit mitt avtal med dom till nångång 2010. Det är skitlänge juh! Hade kollat i mina papper och inte hittat nåt om att jag hade bundit så jag frågade om dom inte skickade ut papper på det. Nähädå, det gör dom inte om nån säljare har ringt och spelat in mitt medgivande på band. Och om jag bestred att jag hade gått med på det hela så kunde dom leta fram bandet och bevisa att jag hade sagt ja. Surt värre. Och "bonusen" jag hade fått var två betalningsfria månader. Ibland är jag riktigt korkad.
Iallafall så frågade jag vad man ska göra om man inte är nöjd med kvaliteten eftersom jag inte kan se några av SVTs kanaler. Bara mosaik, fullständigt omöjligt att titta på, missade Allsång på Skansen idag till exempel! Joo då är det såhär att jag inte betalar till Boxer för att se SVTs kanaler. Hade jag problem med dom så fick jag ringa Teracom. Fick numret till deras kundtjänst och pratade med en agent (jo dom kallas visst så....) Han var inte lika trevlig som killen hos Boxer och kunde inte hjälpa mej ett dugg. Typ: "gå upp och vrid på antennen ditt dumma fruntimmer, vi har inga problem". Så nu måste jag alltså lura upp nån stackare på taket som kan vrida antennen rätt så att jag får bild. Om man hade kunnat välja bort SVT, alltså inte betala tvlicens så hade jag bannemej gjort det. Men man betalar ju för innehav av tvmottagare som det så vackert heter.

Till råga på allt så har jag haft huvudvärk hela dan, gnällt på min chef så obefogat att jag kände att jag måste be om ursäkt efteråt och förlorat en auktion på Tradera som jag ruggigt säker på att vinna.

Nu ska jag sova, eller åtminstone försöka, har redan varit uppe alldeles för länge och vet att jag kommer att ha svårt att motivera mej till att gå upp imorgon. Och ju längre sovmorgon desto längre måste man jobba på eftermiddagen :) Till råga på allt elände måste jag baka imorgon, det är min tur att ha med fika till jobbet denna veckan. Jag vill ha semester NU! och inte sen....

lördag, juni 21, 2008

Midsommar

Japp, midsommarvädret är precis som det brukar vara, eller iallafall som det har varit dom senaste åren. Regnskurar, lite sol mellan varven och mycket blåst. Tur att man inte firar midsommar så där pretentiöst med stång, små grodorna och mat i det fria. Nä istället blir det en lugn liten sammankomst med syrrans familj eller med kompisar. Igår hann jag faktiskt med både och.
Sen ska man ju drömma om sin tillkommande på natten. Jag hade visserligen inte plockat några blommor och lagt under huvudkudden eller hoppat baklänges över gärdsgårdar eller vad det nu är man ska göra. Men han jag drömde om är nog inget att satsa på iallafall. I min dröm såg jag en man i ljusblå spandexdräkt och en vit hjälm som var ute och segelflög. Han snek över en bensinstation och sen flög han in i en högspänningsledning och ramlade ner. Känns kanske inte som nån man vill satsa på direkt, eller hur:)

Nu sitter jag och väntar på att en auktion på Tradera ska gå ut. Jag vill gärna vinna denna men man ska väl vara lite taktisk och inte lägga sitt slutbud förrän i allra sista stund. Vad vet jag, jag är ju nybörjare på detta, men så känns det i allafall.

Sen ska jag fösöka bestämma mej för om jag ska säga upp mitt Boxerabonnemang och teckna ett på Telia istället. Såna där beslut som jag gärna hade överlåtit åt nån annan, men är man ohjälpligt singel så måste man bestämma saker själv. Alltid. Har börjat tröttna på det. Jag kanske skulle låta slumpen bestämma, använda en tärning eller nåt? Nä jag har alldeles för stort kontrollbehov för det.

Och snart ska jag gå ut i trädgården och rensa lite ogräs, gräva upp en buske eller två, så nytt gräs, veva in vattenslangen och kanske klippa gräset om det inte är för blött. Sprya på "rådjursgift" på några växter så att dom rara små djuren inte käkar upp mina blommor och strö ut nytt "antikattmedel" så att grannens katter inte lallar runt på min altan och pissar på mina grejor. Jo, jag måste lägga nät över smulgubbarna också så att inte skatorna käkar upp dom goda bären.

Nu är det bara nio minuter kvar på auktionen, spännande....